AnestesialääkäriAuttaa kivunhoidon, anestesiologian sekä teho- ja ensihoidon kysymyksissä.

 0600 16334

Suomalaista palvelua

4,00 € / min + pvm/mpm
Medidens Oy (Y-tunnus 2026439-6)
Sähköposti info@laakari247.fi

Anestesia

Anestesialla tarkoitetaan kivun poistoa toimenpiteen ajaksi. Anestesiologiset kivunpoistomenetelmät ovat yleisanestesia eli nukutus ja puudutukset, esim. spinaali-, epiduraali- ja plexuspuudutukset. Yleisanestesian katsotaan koostuvan kolmesta osatekijästä: kivun poistosta, nukutuksesta ja lihasten rentoutumisesta. Anestesiamenetelmien kehittyessä haittavaikutukset ovat tulleet harvinaisemmiksi, ja yhä vaikeammin sairaita henkilöitä voidaan hoitaa turvallisemmin. Leikkaus ja nukutus edellyttävät aina peruselintoimintojen huolellista valvontaa. Tavallisimpia anestesian haittavaikutuksia ovat pahoinvointi, kurkkukipu, väsymys ja kutina. Harvinaisiin haittavaikutuksiin kuuluu mm. virtsaamisvaikeus, hengitystieinfektio ja pitkäaikainen muun sairauden vaikeutuminen.

Kokenut anestesialääkäri tarjoaa turvallisen ja miellyttävän anestesiamuodon sekä hallitsee mahdollisten haittavaikutusten eston ja hoidon.

Kivunhoito

Kipu voidaan jakaa nosiseptiseen, iskeemiseen ja neurologiseen kipuun.

Nosiseptinen eli kudosvauriosta johtuva kipu voi olla esimerkiksi ihohaavan aiheuttamaa pintakipua tai luustolihaksista, sidekudoksesta, luista tai nivelistä lähtevää syväkipua. Iskeeminen kipu johtuu kudosten hapenpuutteesta. Hapensaannin heikkeneminen aktivoi hermopäätteitä. Neurologinen eli hermoperäinen kipu aiheutuu esim. kun hermo jää puristuksiin tai hermoon levinnyt syöpäkasvain aiheuttaa kivun.

Kipuaistimukset saattavat vaihdella luonteeltaan paljonkin, ne voivat olla lieviä tai voimakkaita, pistäviä tai jomottavia, polttavia tai kouristuksenomaisia. Mikäli kipu on jatkuvaa ja voimakasta edellyttää se jatkotutkimuksia ja tehokasta kipulääkitystä. Kipulääkitys saattaa peittää aleen hoitoa vaativan sairauden ja toisaalta pitkittyessään kipu voi kroonistua.

Tehokas ja turvallinen kivunhoito on tärkeimpiä erityisosaamisalueitamme.

Selaimesi ei tue JavaScriptiä Selaimesi ei tue JavaScriptiä tai olet ottanut sen pois päältä. Selaimesi on vanhentunut Käytät vanhentunutta selainta, joka ei tue kaikkia tämän sivun ominaisuuksia.